nedjelja, 3. studenoga 2013.

FRENDICU JE PREVARIO DEČKO, A JA SAM ZA TO DOZNALA. REĆI JOJ ILI NE?


Nema većeg biti ili ne biti u životu dvaju prijateljica nego kad je dečko prevari, a ti za to doznaš. To neće biti test njihove ljubavi, nego test vašeg prijateljstva. 

Bila je jedna epizoda Seksa i grada na tu temu pa je Samantha rekla otprilike ovako: Nemojte se miješati. Ako frendici kažete da ju dečko vara i ona prekine s njim, onda ste vi krivac za njihov prekid. Ako joj kažete i ona ostane s njim, onda će vas izbjegavati u širokom luku jer zna da vi osuđujete to što su ostali skupa. I to je sve istina. Ali ako vi znate da vam prijateljicu dečko vara, a ne kažete joj to, kakva ste vi to onda prijateljica? I zamislite treći scenarij, prijateljica na koncu ipak dozna za prevaru, ali ne od vas, i dozna da ste vi znali svo vrijeme. Say goodbye to friendship.

Gotovo da nema izlaza iz ove lose-lose situacije jer u svakom od navedenih slučajeva prijateljstvo će se ili prekinuti ili ostati trajno narušeno. Postoji samo jedan način – dogovoriti se unaprijed. Pitaj prijateljicu što bi ona htjela u takvoj situaciji, da joj kažeš ili ne. Što god da ona na to rekla, lako je moguće i da je dala krivi odgovor jer nitko zapravo ne poznaje sebe do te mjere da zna kako će se osjećati u situaciji u kojoj još nije bio. Tako da možda ona traži da joj kažeš, a kad dođe do toga vidiš da bi bilo bolje za nju da joj nisi rekla. Ali to te ne treba brinuti - ti imaš opravdanje da si napravila ono što je ona od tebe tražila i sve i ako se bude ljutila na tebe, tvoja je savjest čista.

Ja sam sa svojom najboljom prijateljicom davnih dana dogovorila što ćemo napraviti dođe li do takve situacije. Još da se mogu sjetit što mi je rekla…


Nema komentara:

Objavi komentar