utorak, 12. studenoga 2013.

TORBE I TO (KOLIKO TORBI ŽENA TREBA IMATI I OSTALE ZAVRZLAME)



Ne znam da li ste primijetili da sve, ali redom sve javne ženske osobe u intervjuima spominju cipele kao svoju slabost. I sve ih imaju bezbroj pari. Ja sam do svoje brat-bratu dvadesete mislila da je dovoljno da imam po dva para cipela za svaku sezonu – jedne za dan, jedne za noć. How uncool of me.
No čak i tada dok cipele nisu bile „my thing“ sam mislila da se za njih isplati izdvojiti koju kunu više. Žena zaista neizmjerno bolje izgleda u fenomenalnoj štikli nego u ravnim cipelama. A ako želimo da ta štikla bude koliko-toliko udobna i da baš ne uništimo kralježnicu, onda nam dublje posezanje u novčanik ne gine. Ali torbe? Zar zbilja mislite da nas torba može uljepšati? Kako? Može biti samo lijep dodatak našoj ruci.

HERMES BIRKIN
Za početak, sve i da nije skupo, imati puno torbi je komplicirano. Ionako se ujutro jedva izvučem iz kreveta za posao i sve suvišne radnje su mi užasno naporne, pa još kad moram seljakat stvari iz torbe u torbu… Gubljenje vremena. Da ne kažem da se onda često neke stvari i izgube, naravno baš one koje vam trebaju u nekom već ključnom trenutku, i tako dalje. Ako ste od onih kojima ništa nije teško, samo dajte, ja sam previše komotna za takvo što. Jedna torba za dan je apsolutni zakon. A budući da više nisu devedesete kad je ista boja cipela i torbe bila apsolutni must, sigurno da možete imati dnevnu torbu koja „ide na sve“, ako vam je to bitno. Eventualno još jednu za one rijetke kombinacije koje zahtijevaju nešto drugačije.

CHANEL BOY

Budući da (više) ne izlazim tako često, onda mi je i jedna torba za noć sasvim dovoljna, ali ozbiljnije partijanerice ih trebaju više. Srećom kod torbi vrijedi manje materijala – niža cijena, pa vas sastavljanje kolekcije za večernji izlazak neće odvesti u bankrot. Inače, najvažniji zahtjev koji večernja torba treba zadovoljiti je da se ne zafleka kad ju odložite na šank mokar od prolivene cuge.

Što se tiče cijene, tu sam još rigoroznija. Prvo, mislim da nema ništa gore od kupovanja it-torbe. Svaka it-torba je već iduće sezone bez iznimke out-torba. Umrla sam od smijeha kad sam čitala da je jedna naša posvuduša kupila it-torbu koju će, kaže valjda da se ispriča na velikom trošku, otplaćivati do iduće sezone. Taman dovoljno dugo da izađe iz mode.


Zara recimo nudi torbe koje super izgledaju, vrlo su moderne, a ne koštaju pravo bogatstvo. Ako želite svake sezone novu torbu (ja da), to je najbolja adresa. Imaju oni i super izgledajuće cipele, ali udobnost i kvaliteta im nisu jača strana. HM-u se isto znaju zalomit dobre torbe, ali to je više iznimka nego pravilo. Njihove torbe su jeftine i to se na njima nažalost i vidi. Kod Zare to nije slučaj.

Torbe zbilja ekspresno brzo izlaze iz mode, puno brže od cipela, i u njih se zaista ne isplati uložiti veliku lovu, niti ih trebate puno. Postoje naravno klasici poput Birkinice ili 2.55, ali mislim da to nije za nikoga mlađeg od 40, a svakako nije za nikog s prosječnim budžetom. Osim toga, ako baš imate 2000 eura viška, onda je Chanel Boy puno bolji izbor (zvučim ko Lana Biondić, znam). Vuitton sa svojim karakterističnim uzorkom ne volim, podsjeća me na žene s puno love i bez stila koje misle da je to vrhunac ukusa i subotom na špici prešetavaju svoje fasada brakove. Thanks, but no thanks.

U konačnici, žene su jedini spol koji će zapaziti vašu super torbu pa vi vidite je li vam to bitno. 

Nema komentara:

Objavi komentar